Stages, internships en traineeships in diverse branches in China

Welkom in China. Het land van de onbegrensde mogelijkheden!

Zoals vele andere studenten heb je interesse om af te reizen naar China voor een stage of zelfs een traineeship. Het is daarom van belang dat je het volgende doorleest om te weten te komen hoe wij werken en wat wij jou kunnen bieden bij het vinden van die ene grandioze stage of traineeship.

Waarom zou je naar China willen komen?

Hier zijn een aantal redenen voor te bedenken:

 • Het leren over lokaal en internationaal ondernemen van werelds grootste economie
 • Het ervaren van de Chinese cultuur en historie
 • En om natuurlijk een fantastische tijd te hebben

Wij kunnen jou uitdagende stages en traineeships in één van de meest levendige steden aanbieden: Chengdu.

Chengdu? Waarom juist deze stad en niet bijvoorbeeld Beijing of Sjanghai? Deze zijn toch veel bekender?

Omdat:

 • Chengdu de hardst groeiende en meest energieke zakenstad in China is op dit moment.
 • Chengdu heeft een relaxte atmosfeer, Chengdu heeft een levendige cultuur en natuurlijk de beroemde keuken: Sichuan. Het beste wat China kan bieden!
 • Het levensonderhoud één van de laagste van het land is
 • Het een prima combinatie van historische en moderne tradities heeft

Maar er komen meer steden in de nabije toekomst bij waar jij je stage of traineeship kan lopen. We hebben intussen al een aantal contacten in Beijing opgebouwd.


Wat kunnen wij jou bieden?

Wij hebben bijvoorbeeld hospitality stages ( Howard Johnson, Kempinski en Intercontinental) maar ook stages voor International Business en andere branches. Inclusief academische programma’s.

OK, maar er zijn meer aanbieders van dit soort stages. Waarom via jullie? Omdat wij veel actiever zijn en meer kunnen bieden in jouw branche dan anderen.

En wat kunnen jullie mij dan meer bieden? Behalve een stageplaats gebaseerd op mijn wensen, opleiding en de branche van mijn keuze?

 • We halen je op van de luchthaven en vergezellen je naar je, al geboekte, accommodatie
 • Je ontvangt een uitgebreid “survival” pakket welke o.a. bestaat uit: 
 1. Een Chinees-Engelse Stadsplattegrond. Erg belangrijk
 2. Een Chinees boek met “overlevingszinnen”. Altijd handig als je bv de weg kwijt bent
 3. Een locale pre paid sim kaart (50 RMB)
 4. Een bus/metrokaart inclusief een saldo van 30 RMB
 5. Een oriëntatie map van de stad
 6. Vele kortingsvouchers voor bars, restaurants in het centrum
 7. Onze zeer handige map met diverse adressen en locale contacten
 8. Engelstalig tijdschrift met vele informatie over events welke gehouden worden voor en georganiseerd door de internationale gemeenschap in Chengdu

Als je dus op de luchthaven aankomt, wordt je ontvangen door 1 van onze locale contacten, die je gaan uitleggen hoe het allemaal werkt in een stad als deze. Inclusief waardevolle tips over de cultuur en hij / zij beantwoordt al jouw vragen die je op dat moment hebt.

 1. Tevens wordt je uitgenodigd om deel te nemen aan je eerste maaltijd welke volgens de Chinese Traditie is bereid.
 2. We bieden jou ook één les Chinees aan. Deze zorgt ervoor dat je wat feeling krijgt met de taal en je leert ook diverse woorden die handig kunnen zijn in het dagelijkse leven in China.
 3. Deze les wordt gegeven in een Chinese school geleid door eigen Chinese leerkrachten.
 4. Daar je waarschijnlijk voor een langere periode in China verblijft, is het van belang dat je in ieder geval het basis Chinees onder de knie krijgt. Dit om de chinezen en hun levensstijl te begrijpen.
 5. Je kunt zelfs tijdens je stage / traineeship periode in China een taalcursus volgen. Wij hebben een speciale cursus Chinees voor internationale studenten. Hier zijn wel wat kosten aan verbonden. Vraag hierna als je interesse mocht hebben.
 6. Netwerken en zaken events

Om China in al zijn aspecten te kunnen begrijpen, is het van belang om vaak naar “buiten” te gaan.

De chinezen zijn namelijk erg enthousiast over buitenlanders. Met andere woorden een uitstekende manier om interactief te zijn en daardoor de taal beter te leren beheersen en de cultuur beter te leren kennen.

Wij hebben vele contacten en werken tevens samen met (inter)locale bedrijven, inclusief de Kamer van Koophandel en het plaatselijke bestuur. Hierdoor worden er diverse evenementen georganiseerd waarbij elke student wordt uitgenodigd.

 1. Ook nodigen wij je uit voor andere events zoals interessante bedrijven, cultuur trips en tentoonstellingen. Voor sommige van deze activiteiten vragen wij wel een bijdrage.
 2. Ons team kan je helpen met het vinden van onderdak voor de eerste paar dagen of assisteren bij het vinden van een kamer voor de duur van je gehele stage periode tenzij je dit liever zelf wenst te regelen.
 3. Het assisteren bij het aanvragen van je juiste visa. Voor Nederland en België zijn afspraken met de Chinese overheid gemaakt. De documenten welke je nodig hebt van het stage bedrijf worden door ons voor jou geregeld. Eventuele kosten die betrekking hebben op deze visa aanvraag zijn voor jou. (dit zijn bijvoorbeeld de kosten die je maakt bij de Ambassade van China)
 4. Wij zijn gedurende je gehele stage / traineeship periode 24/7 beschikbaar. Zeker in geval van een noodsituatie.
 5. Andersom blijven wij natuurlijk ook in contact met jou. Je kunt ons altijd bellen voor welke reden dan ook. Zelfs om even een kop thee of koffie te komen drinken.

Hierbuiten hebben wij ook 2 extra services:

 •  Kamer regelen op verzoek van jou
 •  Chinese cursussen: Wij noemen dit ook wel Chinese Friend Program:
  1.     Taal klassen: 2x per week 2 uur per les
  2.     Inclusief alle materialen
  3.     Aandacht voor de Chinese cultuur
  4.     Ondersteuning cursus gedurende je stage / traineeship periode

Sommige zaken zijn uitgesloten van het door ons al uitgebreide aanbod:

 • Je vliegtickets
 • Je verzekeringen. (Klik hier om vrijblijvend je verzekering te berekenen)
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Alle bank- en PayPal kosten ( indien van belang)
 • Je visa- , visa verlenging- en andere documenten kosten
 • Huur van onderdak

Hoe werken wij?

 • Als je interesse hebt, stuur je ons een email met daarbij je CV en je motivatie. In deze motivatie dient te staan waarom je naar China wenst te gaan en in welke branche je stage wenst te lopen.
 • Voordat wij het traject ingaan vragen wij een borg. Dit is een bewijs dat je echt interesse hebt in China en ons je daarbij wilt laten assisteren. Deze borg wordt weer in mindering gebracht op onze vergoeding zodra er een schriftelijk schrijven is waaruit blijkt dat jij een stage hebt bemachtigd. De borg is gebaseerd op het aantal maanden dat je stage wenst te lopen. Vraag naar onze voorwaarden.
 • Indien wij niks voor je hebben kunnen betekenen, oftewel we hebben geen passende stage of traineeship kunnen vinden, dan ontvang je natuurlijk de gehele borg retour.
 • Zodra deze borg is ontvangen, wordt er een eerste interview gepland. Dit interview gaat over je CV, je motivatie en jij als persoon.
 • Hierna benaderen wij onze contactpersonen in China. Zij zullen jou ook contacteren voor het beantwoorden van eventuele extra vragen, je wensen, visa etc.
 • Als wij een passende stage hebben gevonden, wordt je geïnformeerd en voorgesteld aan het bedrijf. Er zal altijd een online interview plaatsvinden met het bedrijf, onze contactpersonen daar en jou.
 • Als dat proces goed verlopen is en het bedrijf accepteert jou als hun nieuwe stagiaire / trainee, vragen wij jou het bedrag minus de borg binnen 2 dagen over te maken. Eventuele bank- en/of overschrijvingskosten zijn voor jouw rekening.
 • Na ontvangst, zenden wij jou een schriftelijk bewijs van acceptatie
 • Daarna kun je je voorbereidingen gaan treffen: de invitatiebrief van het bedrijf wordt door ons geregeld en aan jou gezonden. Deze heb je nodig voor je visa aanvraag. Verder moet natuurlijk je vliegtickets en e.d. zelf regelen en indien noodzakelijk je kamer.
 • Jouw stage in China kan dan beginnen!!

Pakket kosten:

 • Stageperiode tussen 3 en 6 maanden: Hospitality:  € 495,- (inclusief borg maar exclusief optionele Friend pakket a € 100,00) Business stage: € 625,00 ( inclusief de borg en friend pakket van 100 euro)
 • Stageperiode van 6 maanden en langer slechts € 50,- per maand extra
 • Niet meer en niets minder!
 • Voor onze uitgebreide taalcursussen kun  je contact met ons opnemen.

Interesse in een stage in China? Stuur je cv en motivatie naar ons en wij nemen contact met je op.

× Hoe kan Sterrenstages je helpen?