Stage lopen in Amerika

Stage lopen in Amerika. Advies ism Sterrenstages.nl

Stage lopen of afstuderen in Amerika klinkt interessant! Meesten zien zich zelf al stage lopen in beroemde steden als New York, Los Angeles of Chicago. Hier komt er wel een heleboel voorbereiding bij kijken, voordat je daadwerkelijk in Amerika aankomt en aan je stage begint. Wij geven je graag allerlei tips omtrent stage lopen in Amerika, en je zo goed mogelijk voorbereiden op een eventuele leuke avontuur.

Op tijd beginnen
Het is best moeilijk om een stageplek in Amerika te vinden, dus je moet op tijd beginnen met de voorbereidingen. Ruim een jaar van te voren! Natuurlijk moet je een geschikte bedrijf of organisatie krijgen en door de strenge wetgeving in de VS, is het ingewikkelder geworden om een visum te krijgen en dus ook moeilijker om een stage te krijgen.

Als laatste staat er ook op het website van de U.S. State Department een aantal “status-houdende” instellingen (Designated Sponsors), waar je terecht kan komen voor een stageplek.

Stagebedrijf benaderen
Als je eenmaal een aantal bedrijven hebt uitgekozen, moet je een brief gaan schrijven met een verzoek om stageplaats en stuur dit samen met je curriculum vitae en aanbevelingsbrieven van bedrijven of instellingen waar je hebt gewerkt of van je docenten. Stuur geen pasfoto’s, diploma’s, prijzen of certificaten op!

Een goed brief is heel belangrijk, want dit beslist of men ook je CV en je aanbevelingsbrieven gaat lezen.

In de brief moet je ten eerste jezelf voorstellen, leg uit waarom je stage in de VS wilt lopen en waarom je bij dat bedrijf wilt werken. Verder moet je uitleggen wat de eisen van je hogeschool zijn voor een stage en benadrukt dat de stage een bepalend, vast en verplicht onderdeel is van je studieprogramma. Je moet ook de gewenste data van je stage noemen. Ook moet er vermeld worden of je een stagevergoeding verwacht, waarmee je jezelf kunt onderhouden tijdens je verblijf in de VS. Verder moet je ook vermelden of het bedrijf je visum voor je moet regelen en/of je het zelf doet.

Goed verzekerd op stage! klik HIER voor meer informatie en een vrijblijvende betaalbare offerte.

Sterrenstages MBO en HBO stage Vacatures
× Hoe kan Sterrenstages je helpen?