Curacao, welke formulieren nodig

Ja, het is even werk. En ja, het kost wat geld. Echter, als jij geen stagevergunning aanvraagt mag jij geen stage lopen op Curacao. Doe je dat toch, dan ben je illegaal op Curacao aan het stage lopen. Je loopt dan het risico om naar Nederland te worden gestuurd. Uiteraard loop je dan studievertraging op en daarnaast mag je voor een tijdje niet meer terugkeren naar Curacao. Dat is het echt niet waard….

Verblijfplaats op Curacao

Om toelaatbaar te zijn op Curacao heb jij onder andere een verblijfplaats nodig. Ander kan het voorkomen dat de douane je niet toe laat. Daarnaast moet je ook bij het aanvragen van de stagevergunning, je verblijfplaats kenbaar maken. Daarom raden we aan om nu alvast te gaan beginnen met het zoeken naar geschikte huisvesting. Hoe eerder jij begint met zoeken, hoe meer keuze er is voor jou!

  • Elke Nederlander is toelaatbaar op Curacao met een geldig paspoort en een retourticket van maximaal 6 maanden. De stagevergunning hoeft dus nog niet verleend te zijn, sterker nog de stagevergunning hoeft zelfs nog niet aangevraagd te zijn. Je gaat dan gewoon naar Curacao met de status als toerist.
  • Om legaal stage te mogen lopen op Curacao dient de stagevergunning te zijn aangevraagd. Na de aanvraag kan het tot 4 maanden duren voordat de stagevergunning wordt verleend. Let op: Je mag dus legaal stage lopen nadat de stagevergunning is aangevraagd.
  • Voor het aanvragen van de stagevergunning heb je een erkennings- of geboorteakte nodig. Deze mag niet ouder zijn dan 1 jaar bij het aanvragen van de stagevergunning. Ook heb je een verklaring omtrent gedrag nodig. Deze mag niet ouder zijn dan 3 maanden bij het aanvragen. Daarnaast heb je een geldig paspoort nodig. Bij aanvragen moet het paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn.
  • De kosten voor de stagevergunning zijn in totaal zo’n €375,-. Dit bestaat uit de verklaring omtrent gedrag, de geboorteakte en de leges en overige kosten voor de overheid van Curacao.
Sterrenstages.nl Wereldwijde stages van niveau
Stage vacatures op Curacao. Samen met Sterrenstages.nl

Goed verzekerd op stage!

Klik HIER voor meer informatie en een vrijblijvende betaalbare offerte.

Sterrenstages MBO en HBO stage Vacatures
× Hoe kan Sterrenstages je helpen?