logo

Inloggen Inloggen

E-mail adres (geen hotmail,live of outlook gebruiken ajb):

Wachtwoord (Vergeten):Gratis aanmelden (studenten)
Aanmelden (bedrijven)


Openingstijden Openingstijden

Wij zijn bereikbaar van:
maandag tot en met vrijdag
van 09:00 tot 17:00

Het is: 14:59 (GMT+1)
(17-02-2019)

Contactinformatie Contactgegevens

Telefoon Telefoon: +31-23-7112451
Telefoon Mobiel: +31-65-1429965
Skype Skype: sterrenstages
E-mail E-mail: Contactformulier


Facebook E-mail Twitter LinkedIn Google+

KHN kan zich vinden in nieuwe Drank- en HorecawetGeplaatst op 23-05-2012.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) kan zich vinden in de nieuwe Drank- en Horecawet. De branchevereniging laat in een reactie weten dat het goed is dat er eindelijk duidelijkheid is voor de horecaondernemers. Wel stelt het enige kanttekeningen bij onderdelen uit de nieuwe wet, die naar alle waarschijnlijkheid per 1 januari 2013 in werking treedt. 

Directeur Lodewijk van der Grinten vanKHN kan zich vinden in de nieuwe wet, zo laat hij weten in een persbericht. ‘Toch zien we in deze nieuwe wet ook dat een aantal aanpassingen niet bijdraagt aan het terugdringen van schadelijk gebruik van alcohol, met name onder jongeren’, aldus Van der Grinten.

KHN stelt dat het goed is dat jongeren onder de zestien jaar ook worden bestraft als zij alcohol in het horecabedrijf in bezit hebben. Voorheen was alleen de ondernemer strafbaar. Verder is KHN tevreden over het handhaven van de huidige leeftijdsgrenzen voor de verkoop van alcohol.

Het bijschrijven van leidinggevenden hoeft verder niet meer op de vergunning, maar op een aanhangsel. Daardoor is het niet meer nodig om steeds een nieuwe vergunning aan te vragen. Dat scheelt tijd en administratieve lasten, stelt KHN.

Minpunten zijn er volgens KHN in de nieuwe wet ook. Zo moeten gemeenten een verordening maken ten aanzien van paracommercie in plaats van voorwaarden stellen aan de individuele vergunning voor paracommerciële instellingen. Dat baart KHN zorgen.

Verder is KHN niet blij dat gemeenten verordeningen mogen maken waarmee happy hours en prijsacties aan banden worden gelegd. Daarnaast hebben gemeenten de mogelijkheid om toegangsleeftijden te koppelen aan sluitingstijden. KHN is van mening dat deze bevoegdheden niet gaan bijdragen aan het terugdringen van alcoholmisbruik onder jongeren, terwijl ze wel flinke impact hebben op de bedrijfsvoering van horecaondernemers.

Gisteren ging de Eerste Kamer akkoord met de nieuwe Drank- en Horecawet. Jongeren onder de 16 jaar zijn daardoor vanaf 1 januari strafbaar als ze alcohol in bezit hebben, zowel in de kroeg als op de openbare weg.

Bron (misset)

Voor nieuwe stageplaatsen ga je naar HIER

Adverteren in samenwerking met

 

ISS INTERCLEAN

 

 

 

 2009-2019 SterrenStages. Alle rechten gereserveerd. | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Over ons | Sitemap Realisatie door: xynta