logo

Inloggen Inloggen

E-mail adres (geen hotmail,live of outlook gebruiken ajb):

Wachtwoord (Vergeten):Gratis aanmelden (studenten)
Aanmelden (bedrijven)


Openingstijden Openingstijden

Wij zijn bereikbaar van:
maandag tot en met vrijdag
van 09:00 tot 17:00

Het is: 20:41 (GMT+1)
(22-01-2019)

Contactinformatie Contactgegevens

Telefoon Telefoon: +31-23-7112451
Telefoon Mobiel: +31-65-1429965
Skype Skype: sterrenstages
E-mail E-mail: Contactformulier


Facebook E-mail Twitter LinkedIn Google+

Stage nu wel of geen werkGeplaatst op 06-04-2012.

De Raad van State trekt een streep door het verbod voor illegale jongeren in het hoger onderwijs om stage te lopen in het kader van hun opleiding. De Universiteit Nijmegen die een illegale student stage liet lopen hoeft de opgelegde boete niet te betalen.

De uitspraak komt net nu het kabinet hard wil optreden tegen scholen en bedrijven die illegalen aan stages helpen.

Boete
In 2008 legde de minister van Sociale Zaken de Universiteit Nijmegen een boete van 9500 euro op. De Wet arbeid vreemdelingen (Wav) zou zijn overtreden door een illegaal in Nederland verblijvende tandartsstudent stage te laten lopen. Het kabinet beschouwt ook een stage voor een opleiding in het kader van een opleiding als werk. 

Mensen van buiten de Europese Unie hebben daarvoor een werkvergunning nodig. Die kan een illegaal niet krijgen. De Raad van State vernietigde de boete omdat de stage onderdeel is van de opleiding.

Amsterdam
Het kabinet, nog onwetend van de uitspraak, zette juist donderdag de verhoudingen met de gemeente Amsterdam verder onder druk. Amsterdam wil illegale mbo-leerlingen een stage aanbieden als die nodig is om hun opleiding af te ronden. Het gaat om jongeren rond de 18 die een beroepsopleiding volgen. Volgens verdragen moet Nederland illegalen tot 18 jaar scholing bieden. 

De gemeenteraad besloot woensdagavond tot de stages, ondanks een waarschuwing van minister Henk Kamp (Sociale Zaken). Kamp stelt de gemeente boetes en 'sluiting' van de stage-adressen in het vooruitzicht omdat stages werk zijn. Premier Rutte is het eens met Kamp: 'Amsterdam heeft zich aan de wet te houden.'

Tweede Kamer
De Tweede Kamer staat in het conflict achter de gemeente. Een grote meerderheid riep het kabinet vorig jaar al op het voor illegale scholieren mogelijk te maken 'een vorm van stage te volgen' om de beroepsopleiding te kunnen afronden. Alleen VVD en PVV waren tegen deze motie.

CDA, PvdA en GroenLinks staan nog steeds pal achter hun motie. Zij wijzen er echter op dat een aantal rechtszaken van stagelopende illegale mbo-scholieren 'onder de rechter' is. Het CDA ziet de uitspraak van de Raad van State over studenten daarom nog niet als doorbraak.

(bron=Volkskrant)

Klik hier voor recente stageplaatsen

Adverteren in samenwerking met

 

ISS INTERCLEAN

 

 

 

 2009-2019 SterrenStages. Alle rechten gereserveerd. | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Over ons | Sitemap Realisatie door: xynta