logo

Inloggen Inloggen

E-mail adres (geen hotmail,live of outlook gebruiken ajb):

Wachtwoord (Vergeten):Gratis aanmelden (studenten)
Aanmelden (bedrijven)


Openingstijden Openingstijden

Wij zijn bereikbaar van:
maandag tot en met vrijdag
van 09:00 tot 17:00

Het is: 14:12 (GMT+1)
(17-02-2019)

Contactinformatie Contactgegevens

Telefoon Telefoon: +31-23-7112451
Telefoon Mobiel: +31-65-1429965
Skype Skype: sterrenstages
E-mail E-mail: Contactformulier


Facebook E-mail Twitter LinkedIn Google+

550 zeilende studenten op de NoordzeeGeplaatst op 29-03-2012.

ROTTERDAM - Op 2 april 2012 staan ruim 550 studenten aan de start van de Race of the Classics: het grootste studenten zeilevenement van Europa. Voor de 24e keer maken deze fanatieke zeilers de oversteek van Rotterdam naar Ipswich, Engeland. Hierna zal de regatta de zeilen hijsen richting Brugge in België en via IJmuiden op 8 april finishen in Amsterdam. De wedstrijdvloot bestaat uit 19 klassieke zeilschepen waarvan de grootste ruim 62 meter is. 

24 jaar geleden is de 'Rees', zoals het door de deelnemers genoemd wordt, bedacht door twee studenten van de Amsterdamse Academie, met als doel de onderlinge contacten tussen studenten van verschillende steden en opleidingen te bevorderen. Ondertussen is dit doel verbreed en streeft de organisatie van de Race of the Classics er ook naar het contact tussen studenten en het bedrijfsleven te stimuleren. Daarnaast spelen plezier en competitie natuurlijk een belangrijke rol bij de wedstrijd.

Open Dag
Voor de mensen die niet meegaan met de wedstrijd maar wel de sfeer willen proeven is er de Open Dag van de Race of the Classics op zondag 1 april. Deze dag zal plaatsvinden in de historische Rotterdamse Veerhaven waar de schepen de volgende dag tevens starten. Op de Open Dag is iedereen welkom om de klassieke schepen van binnen en buiten te bewonderen. Ook vinden er rondvaarten plaats over de Maas op een van de schepen. Op de kade zijn er andere activiteiten voor jong en oud. Het bezoeken van de open dag is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Showstart
Op maandag 2 april zal de Koninklijke Marine in de Rotterdamse Veerhaven het startschot geven met authentieke boordkanonnen. Hierna wordt door alle 19 schepen een spectaculaire showstart gevaren. De deelnemende schepen presenteren zichzelf met gehesen zeilen door middel van een ronde langs de Erasmusbrug en de Veerhaven en varen vervolgens door naar open zee. Dit zorgt voor een prachtig schouwspel met de hoogbouw van de Kop van Zuid op de achtergrond. De schippers, bemanning en studenten strijden vanaf dat moment om de Challenge Cup, het Gouden Kompas en de Race Achievement Award.

Klassieke Schepen Fonds
Loggers, barkentijnen, klippers, schoeners, twee- en driemasters: de vloot van de ROTC bestaat uit negentien unieke schepen behorend tot het Nautische Erfgoed. Het Klassieke Schepen Fonds zorgt ervoor dat een van de schippers na afloop van de wedstrijd een restauratie aan de boot kan doen. Op deze manier wordt met de Race of the Classics de klassieke scheepvaart in Nederland in stand gehouden.

(bron= nationale recreatiegids)

Klik hier voor recente stageplaatsen

Adverteren in samenwerking met

 

ISS INTERCLEAN

 

 

 

 2009-2019 SterrenStages. Alle rechten gereserveerd. | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Over ons | Sitemap Realisatie door: xynta