logo

Inloggen Inloggen

E-mail adres (geen hotmail,live of outlook gebruiken ajb):

Wachtwoord (Vergeten):Gratis aanmelden (studenten)
Aanmelden (bedrijven)


Openingstijden Openingstijden

Wij zijn bereikbaar van:
maandag tot en met vrijdag
van 09:00 tot 17:00

Het is: 14:12 (GMT+1)
(17-02-2019)

Contactinformatie Contactgegevens

Telefoon Telefoon: +31-23-7112451
Telefoon Mobiel: +31-65-1429965
Skype Skype: sterrenstages
E-mail E-mail: Contactformulier


Facebook E-mail Twitter LinkedIn Google+

Studeren in Nieuw ZeelandGeplaatst op 12-03-2012.

Studeren in Nieuw-Zeeland is voor de meeste studenten wellicht een relatief onbekend land. Maar zou jij er ooit misschien willen studeren? Wij geven jou graag enkele informatie die je verder kan helpen met het zoeken naar een geschikte studie en/of onderwijsinstelling. Zo kom je hier wat te weten over het onderwijsaanbod en het onderwijssysteem van Nieuw-Zeeland, maar ook dien je uiteraard te weten wat je moet doen om jezelf voor een studie aan te melden. Ook niet geheel onbelangrijk is het bedrag dat je per maand ongeveer kwijt bent aan huisvesting, collegegeld en levensonderhoud. Uiteraard vertellen we je ook hoe het onder andere zit met je studiefinanciering, wanneer je in het buitenland studeert. Want je wil natuurlijk ook van het land kunnen genieten.

Heb jij onlangs in Nieuw-Zeeland gestudeerd? Wij horen graag jouw mening. Geef onderstaand een rating en maak kans op bioscoopkaarten!

Meer over studeren in Nieuw-Zeeland

Onderwijsaanbod
De publieke sector voor hoger onderwijs telt acht universiteiten, ongeveer twintig ‘polytechnics’ en ‘Institutes of Technology’ en zes pedagogische academies. Verder komen er steeds meer private instellingen bij.Sommige hogescholen staan in verbinding met een universiteit. Je kunt er bijvoorbeeld een éénjarige opleiding doen, een graad halen en de studie afmaken aan een universiteit.

Onderwijssysteem
De brede universiteiten in Nieuw-Zeeland bieden onderwijs aan van hoog niveau. De universiteiten in Nieuw-Zeeland hebben niet voor niets allemaal een goede internationale reputatie. Ze bieden zowel Bachelor-, als Master-, en Doctoral-degrees aan. Deze ‘degrees’ gaan samen met de toekenning van ‘Honours’, die het niveau van de opleiding en de resultaten van de student aangeven.
In Nieuw-Zeeland is het academisch jaar anders ingedeeld dan in ons land. Het eerste semester loopt van februari tot juli en het tweede van juli tot december. Een gewone bachelor duurt drie jaar. Een honours bachelor degree duurt meestal een jaar. En let op: de zomervakantie is van november tot februari.

Taal
Nieuw-Zeeland heeft twee officiële talen: Engels en Maori. Het hoger onderwijs gebruikt Engels.
Aanmeldingsprocedure
Meld je rechtstreeks aan bij de universiteit of hogeschool van je keuze. Dit kan via de website van elke instelling. Het inschrijfgeld varieert van € 2.700 tot € 11.250 per collegejaar, afhankelijk van de studie.

Studiefinanciering
Wil je studiefinanciering behouden tijdens je studie in Nieuw-Zeeland, dan moet je als voltijdstudent ingeschreven blijven staan aan je (Nederlandse) universiteit of hogeschool. Kijk op de website van DUO IB groep voor meer informatie. Let op: wanneer je een beurs aanvraagt dan dien je altijd een begroting op te stellen.

Huisvesting en levensonderhoud
De meeste instellingen hebben een campus waar je een kamer kunt huren. Als je een studentenflat wilt huren of bij gastgezin wil wonen, kan je school of bedrijf je daar vaak bij helpen. Reken op ongeveer € 5000 per jaar voor huisvesting, eten en boeken.

Nationale feestdagen

zondag 2 januari 2011 De dag na nieuwjaarsdag
zondag 6 februari 2011 Waitangi Day
vrijdag 22 april 2011 Goede Vrijdag
zondag 24 en maandag 25 april 2011 Pasen
maandag 25 april 2011 ANZAC Day
maandag 6 juni 2011 Queen’s Birthday
maandag 24 oktober 2011 Dag van de arbeid (Labour Day)


Artikel weergeven... (bron=sum)

Klik hier voor recente stageplaatsen

Adverteren in samenwerking met

 

ISS INTERCLEAN

 

 

 

 2009-2019 SterrenStages. Alle rechten gereserveerd. | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Over ons | Sitemap Realisatie door: xynta