logo

Inloggen Inloggen

E-mail adres (geen hotmail,live of outlook gebruiken ajb):

Wachtwoord (Vergeten):Gratis aanmelden (studenten)
Aanmelden (bedrijven)


Openingstijden Openingstijden

Wij zijn bereikbaar van:
maandag tot en met vrijdag
van 09:00 tot 17:00

Het is: 01:37 (GMT+1)
(18-02-2019)

Contactinformatie Contactgegevens

Telefoon Telefoon: +31-23-7112451
Telefoon Mobiel: +31-65-1429965
Skype Skype: sterrenstages
E-mail E-mail: Contactformulier


Facebook E-mail Twitter LinkedIn Google+

Toeristische sector Brussel na aanslagen.Geplaatst op 13-04-2016.

De hotels in Brussel hadden in de paasvakantie gemiddeld ruim 50% minder gasten, een "ongeziene" toestand die meteen maatregelen vergt. "Anders zal het te laat zijn", zo waarschuwt de secretaris-generaal van BHA (Brussels Hotels Association), Rodolphe Van Weyenbergh. Ook de restaurants, cafés en toeristische attracties hebben door de aanslagen in Brussel en Zaventem veel minder volk gelokt in de vakantie die dit weekend afloopt.

"De toestand is onhoudbaar. We kunnen niet anders dan aan de alarmbel trekken. We stevenen op een sociale ramp af, met faillissementen en massale ontslagen", aldus Rodolphe Van Weyenbergh.

Hij erkent dat hij na de "lockdown" ten gevolge van de aanslagen van Parijs constructieve gesprekken had met federale en Brusselse regering, maar vraagt de autoriteiten "onmiddellijk" beslissingen te nemen.

De werkloosheid wegens overmacht, die tot eind april geldt, moet verlengd worden volgens Van Weyenbergh, die de belangen van 90 procent van de hotels in de hoofdstad verdedigt. Hij vraagt ook twee bijkomende maatregelen: de afschaffing van de toeristenbelasting en gewone werkloosheid zonder voorwaarden.

Ook Thierry Meeùs, gedelegeerd bestuurder van Mini-Europe en Océade, pleit voor dringende hulp, zoals "de oprichting van een calamiteitenfonds voor het Brusselse toerisme". Mini-Europe had 60 tot 65 procent minder klanten in de paasvakantie, het waterpretpark tekende een daling van 30 procent op.

bron: HLN.be

Adverteren in samenwerking met

 

ISS INTERCLEAN

 

 

 

 2009-2019 SterrenStages. Alle rechten gereserveerd. | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Over ons | Sitemap Realisatie door: xynta