logo

Inloggen Inloggen

E-mail adres (geen hotmail,live of outlook gebruiken ajb):

Wachtwoord (Vergeten):Gratis aanmelden (studenten)
Aanmelden (bedrijven)


Openingstijden Openingstijden

Wij zijn bereikbaar van:
maandag tot en met vrijdag
van 09:00 tot 17:00

Het is: 14:57 (GMT+1)
(17-02-2019)

Contactinformatie Contactgegevens

Telefoon Telefoon: +31-23-7112451
Telefoon Mobiel: +31-65-1429965
Skype Skype: sterrenstages
E-mail E-mail: Contactformulier


Facebook E-mail Twitter LinkedIn Google+

Zeggenschap over eigen werkplek verhoogt betrokkenheid medewerkersGeplaatst op 11-03-2016.

Werknemers die keuze en zeggenschap hebben over hun werkplek en manier van werken zijn het meest betrokken. Dit blijkt uit onderzoek van Steelcase onder ruim 12.000 kenniswerkers in 17 landen. De tevredenheid over de werkplek hangt dus nauw samen met de betrokkenheid van werknemers bij een organisatie. De onderzoeksgegevens, verzameld door onderzoeksbureau Ipsos, laten zien dat een derde van alle medewerkers niet betrokken is bij zijn of haar werk en de organisatie. Dit zijn de vijf belangrijke conclusies van het onderzoek:

1. Medewerkersbetrokkenheid correleert met de mate van tevredenheid over de werkomgeving.

Volgens het onderzoek tonen medewerkers die zeer tevreden zijn met meerdere aspecten van hun werkplek ook een grote betrokkenheid.

2. Betrokken medewerkers hebben meer zeggenschap over hun manier van werken.

Een onderscheidend kenmerk van betrokken medewerkers is dat zij vaak een grote mate van keuzevrijheid en zeggenschap hebben over waar en hoe ze werken. Dit wordt gesteund door het management en dit zorgt voor meer privacy en betere concentratie tijdens het werken.

3. Er is nog steeds twee keer zoveel vaste technologie als mobiele technologie in gebruik

Maar liefst 86 procent van de kenniswerkers wereldwijd maakt nog gebruik van een vaste telefoonlijn en 80 procent van desktopcomputers. De percentages voor flexibele apparaten liggen een stuk lager: laptops (39%), mobiele telefoons (40%) en tablets (13%).

4. Traditionele werkvormen blijven bestaan

Over de hele wereld zien de meeste kantoren er hetzelfde uit: een combinatie van open ruimtes en privékantoren. Veruit het grootste gedeelte van de werkenden (drie vierde) werkt in een individueel of gedeeld privékantoor.

5. Culturele context is van invloed op de mate van betrokkenheid

De meest betrokken medewerkers zijn afkomstig uit opkomende economieën, waar mensen andere verwachtingen van hun werkomgeving hebben dan in Westerse landen. Het land, de cultuur en de verwachtingen spelen allemaal een rol bij de mate van betrokkenheid en tevredenheid met de werkplek.

De fysieke werkplek is dus een strategisch middel om de medewerkersbetrokkenheid te verbeteren. “De meest betrokken medewerkers hebben veel inspraak in hoe zij hun eigen werksituatie kunnen inrichten,” aldus Christine Congdon, director of research communications van Steelcase.. “Ze kunnen bijvoorbeeld afhankelijk van hun gemoedstoestand en de taak die ze op dat moment moeten uitvoeren, kiezen waar ze in het kantoor werken en op wat voor een soort werkplek. Een goed ingerichte werkplek kan bovendien dienen als weerspiegeling van de bedrijfsstrategie, het merk en de cultuur – ook dat beïnvloedt de betrokkenheid.”

bron: FMM

Adverteren in samenwerking met

 

ISS INTERCLEAN

 

 

 

 2009-2019 SterrenStages. Alle rechten gereserveerd. | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Over ons | Sitemap Realisatie door: xynta