logo

Inloggen Inloggen

E-mail adres (geen hotmail,live of outlook gebruiken ajb):

Wachtwoord (Vergeten):Gratis aanmelden (studenten)
Aanmelden (bedrijven)


Openingstijden Openingstijden

Wij zijn bereikbaar van:
maandag tot en met vrijdag
van 09:00 tot 17:00

Het is: 00:55 (GMT+1)
(18-02-2019)

Contactinformatie Contactgegevens

Telefoon Telefoon: +31-23-7112451
Telefoon Mobiel: +31-65-1429965
Skype Skype: sterrenstages
E-mail E-mail: Contactformulier


Facebook E-mail Twitter LinkedIn Google+

Milieucriteria facilitaire domein geactualiseerdGeplaatst op 27-01-2016.

Op Pianoo.nl zijn 21 geactualiseerde milieucriteriadocumenten van het facilitaire domein beschikbaar gesteld. De geactualiseerde milieucriteriadocumenten kunnen per direct gebruikt worden. Voor lopende aanbestedingen en opdrachten blijven eerdere versies van de milieucriteria beschikbaar.

Naast de controle op juistheid is waar mogelijk gebruik gemaakt van in EU-verband ontwikkelde criteria voor Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI), zodat er meer eenduidigheid in criteria is en het effect van de toepassing toeneemt.

Daarnaast heeft een harmonisatie van teksten tussen verschillende documenten plaatsgevonden, zijn normen aangepast naar meer recente of gangbare normen en zijn er tekstuele wijzigingen doorgevoerd om de bruikbaarheid en leesbaarheid te vergroten.

BREEAM-waarden

Zo is bij kantoorgebouwen bijvoorbeeld de eis voor de milieuprestatie voor materiaalgebruik aangescherpt op basis van de meest recente BREEAM-waarden, is de tekstuele uitwerking van CO2-compensatie vereenvoudigd en geharmoniseerd, zijn de eisen voor CO2-compensatie gekoppeld aan CDM-methodologie (methode conform het Kyoto protocol voor CO2-compensatie) en zijn de eisen voor energiezuinigheid en geluidemissies van voertuigbanden van dienstauto's aangescherpt.

Meer informatie hierover op de site van Pianoo.

bron=fmm

Adverteren in samenwerking met

 

ISS INTERCLEAN

 

 

 

 2009-2019 SterrenStages. Alle rechten gereserveerd. | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Over ons | Sitemap Realisatie door: xynta