logo

Inloggen Inloggen

E-mail adres (geen hotmail,live of outlook gebruiken ajb):

Wachtwoord (Vergeten):Gratis aanmelden (studenten)
Aanmelden (bedrijven)


Openingstijden Openingstijden

Wij zijn bereikbaar van:
maandag tot en met vrijdag
van 09:00 tot 17:00

Het is: 14:53 (GMT+1)
(17-02-2019)

Contactinformatie Contactgegevens

Telefoon Telefoon: +31-23-7112451
Telefoon Mobiel: +31-65-1429965
Skype Skype: sterrenstages
E-mail E-mail: Contactformulier


Facebook E-mail Twitter LinkedIn Google+

Onderzoek universiteit Maastricht naar gezonde thuismaaltijdenGeplaatst op 03-09-2013.

Universiteit Maastricht gaat een nieuwe studie doen naar thuismaaltijden. Er wordt, in samenwerking met een cateraar en diëtisten, onder meer geëxperimenteerd met gezonde en smakelijke maaltijden van pure ingrediënten.

Pieter Dagnelie, hoogleraar Voedingsepidemiologie aan Universiteit Maastricht, zet een onderzoek op naar gezonde en smakelijke thuismaaltijden.

Dit zegt prof. dr. Pieter Dagnelie, hoogleraar Voedingsepidemiologie aan de Universiteit Maastricht, tegen Nieuws voor Diëtisten. Dagnelie doet onder andere onderzoek naar ondervoeding bij ouderen en bij patiënten na opname in het ziekenhuis. 

“Met toetjes en sauzen voegen we extra energie en eiwitten toe voor de mensen die extra’s nodig hebben”, aldus Dagnelie.

In een eerdere studie onderzocht Dagnelie de effecten van flesjes drinkvoeding op patiënten met een heupfractuur. Dagnelie: “Heel efficiënt natuurlijk om de eiwit- en energie-inname op te krikken. Maar nu, achteraf, denk ik dat je met normale voeding veel meer mogelijkheden hebt in smaak en in het inspelen op de wensen van de patiënt.”

Ook dat eerdere onderzoek kon, evenals andere studies, niet aantonen dat het behandelen van ondervoeding bij ouderen een gunstig effect heeft op herstel en ligduur. Dagnelie: “Maar de andere kant is: voedingsinterventie is wel degelijk belangrijk, vanuit het oogpunt van het welzijn van de patiënt. In onze studie werd die begeleiding zeer gewaardeerd.”

Dagnelie is kritisch over het belang dat zorginstellingen aan voeding hechten. “Er wordt veel te veel gedacht vanuit economische belangen. Daardoor worden er maaltijden geserveerd die niet passen bij de wensen, de smaak en de behoeften van de patiënten. Met als logisch gevolg dat veel mensen hun eten niet opeten.”

bron=foodhospitality 

Voor jouw stage klik je hier

Adverteren in samenwerking met

 

ISS INTERCLEAN

 

 

 

 2009-2019 SterrenStages. Alle rechten gereserveerd. | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Over ons | Sitemap Realisatie door: xynta