logo

Inloggen Inloggen

E-mail adres (geen hotmail,live of outlook gebruiken ajb):

Wachtwoord (Vergeten):Gratis aanmelden (studenten)
Aanmelden (bedrijven)


Openingstijden Openingstijden

Wij zijn bereikbaar van:
maandag tot en met vrijdag
van 09:00 tot 17:00

Het is: 01:13 (GMT+1)
(18-02-2019)

Contactinformatie Contactgegevens

Telefoon Telefoon: +31-23-7112451
Telefoon Mobiel: +31-65-1429965
Skype Skype: sterrenstages
E-mail E-mail: Contactformulier


Facebook E-mail Twitter LinkedIn Google+

Jaarprijs Goede Voeding maakt doorstartGeplaatst op 21-05-2013.

De Jaarprijs Goede Voeding wordt in 2013 weer uitgereikt. Vanaf 21 mei is de inschrijving voor bedrijven geopend. De prijs is bedoeld voor voedingsbedrijven die hun producten vanuit een gezondheidsperspectief hebben verbeterd, bijvoorbeeld door minder zout, verzadigd vet of suiker te gebruiken.

Tot 2011 gaf het Voedingscentrum de prijs uit, onder de naam Jaarprijs Voedingscentrum. Uitgeverij MYbusinessmedia zet de prijs na overdracht door het Voedingscentrum voort onder de naam Jaarprijs Goede Voeding. Dat gebeurt onder de vlag van drie voedingsuitgaven voor professionals: Voeding NuVMT en Food Hospitality.

De Jaarprijs Goede Voeding wordt uitgereikt om initiatieven gericht op het verbeteren van het voedingspatroon van de Nederlandse bevolking te stimuleren en in een brede belangstelling te plaatsen. Het achterliggende doel van de Jaarprijs is het prikkelen van industrie en handel om gezondheidsaspecten mee te nemen bij productontwikkeling en productinnovaties. Ook basisvoedingsmiddelen komen in aanmerking voor deelname. De communicatie rond een product en de aanzet tot gezonder gedrag tellen mee bij de beoordeling.

De directie van het Voedingscentrum juicht het toe dat de foodredacties van MYbusinessmedia de prijs nieuw leven inblazen. ‘Het is goed als een marktpartij met een breed draagvlak er doorgang aan geeft’, aldus directeur Felix Cohen bij de overdracht. Voor de Jaarprijs Goede Voeding worden dezelfde criteria gehanteerd zoals die voor de Jaarprijs Voedingscentrum zijn ontwikkeld. Daarbij wordt uitgegaan van de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad en de vertaling daarvan in de richtlijnen Voedselkeuze van het Voedingscentrum. Deze zijn te vinden op de website van de Jaarprijs Goede Voeding 2013.

De jury van de Jaarprijs Goede Voeding 2013 bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende geledingen die in Nederland betrokken zijn bij voeding, voedselproductie en communicatie daarover. Daarnaast krijgt het publiek de mogelijkheid zijn stem uit te brengen via de website van de Jaarprijs.

De uitreiking van de Jaarprijs vindt plaats op 12 november tijdens een middagsymposium over herformulering van voedingsmiddelen.

Deelname voor bedrijven staat open van 21 mei tot 2 september en geldt voor producten die tussen 1 januari 2012 en 2 september 2013 op de markt zijn gebracht. Een inschrijvingsformulier en het reglement zijn te vinden op de website van de Jaarprijs.

- Prof. Frans Kok, voorzitter, hoofd afdeling Humane Voeding Wageningen Universiteit.  
- Dr. Peeter Verlegh, directeur Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Commerciële Communicatie en Universitair hoofddocent Communicatiewetenschap UvA. 
- Dr. Andrea Werkman, docent opleiding Voeding en Diëtetiek Hanzehogeschool Groningen 
- Christine Grit, manager health en nutrition Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI).
- Henrieke Crielaard, manager Public Affairs, Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL).
- Anja Evers, directeur Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD). 
- Hans Kraak, hoofdredacteur Voeding Nu, vertegenwoordiger Foodcluster MYbusinessmedia, secretaris jury.
De jury zal inhoudelijk worden ondersteund door dr. Jeanne de Vries van Wageningen Universiteit voor de voedingstechnische beoordeling van de inzendingen.

bron: Food Hospitality

Voor jouw stage ga je naar HIER

Adverteren in samenwerking met

 

ISS INTERCLEAN

 

 

 

 2009-2019 SterrenStages. Alle rechten gereserveerd. | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Over ons | Sitemap Realisatie door: xynta